Bitcoin Cash claimen, hoe doe je dat?

Bitcoin

Als je een beetje thuis bent in de wereld van de Bitcoin, kan het je niet zijn ontgaan. Sinds 1 augustus is de Bitcoin gesplitst en bestaat er nu ook een Bitcoin Cash. Maar hoe claim je die eigenlijk?

De community leek het conflict in de Bitcoin-wereld redelijk eensgezind te hebben opgelost, maar in de week voor 1 augustus was daar als een duveltje uit een doosje ineens de Bitcoin Cash. Een splitsing bleek onafwendbaar en op 1 augustus was het tijd voor een unieke gebeurtenis: een splitsing in de Bitcoin. Sinds dat moment hebben bitcoin-eigenaren net zoveel Bitcoin Cash, als dat ze Bitcoins hadden.

Groei
De Bitcoin lijkt zich vooralsnog weinig aan te trekken van de splitsing. Sterker nog: de munt ging vandaag richting de 3.300 dollar. De Bitcoin Cash ging echter net zo hard onderuit en is nu nog maar  zo’n 200 dollar waard. Snel innen en verkopen is voor veel eigenaren het devies.

Claimen
Je moet je Bitcoins nog wel even claimen. Bij veel wallets en exchanges ging dat automatisch, maar Bitcoin-eigenaren die bijvoorbeeld BitPay gebruiken moeten hun BCC’s nog binnen halen. We hebben stevig moeten zoeken, maar deze handleiding heeft ons geholpen bij het claimen. Het is vrij ingewikkeld en ook nog eens behoorlijk risicovol. Dus: als je niet van je BCC’s afwil, zouden wij het claimen lekker achterwege laten. Sowieso is het aan te raden om je Bitcoins tijdens het claimen even ergens anders te stallen, zodat je niet met dubbele wallets zit. Daarbij: het Bitcoin Cash-netwerk kampt op dit moment nogal met een tekort aan miners. Het overhevelen van onze Bitcoin Cash van de Wallet naar Bittrex kostte bijna 48 uur.

Neem geen risico!
Nogmaals: claimen is een risico. Dus als je niet weet wat je doet, of als je de Bitcoin Cash in portefeuille wilt houden: gewoon niks doen en afwachten tot jouw leverancier ook Bitcoin Cash gaat ondersteunen.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*