InsureX probeert via ICO verzekeringsmarkt open te breken

Verzekeringen

Als er een markt is die zich zorgen zou moeten maken over de ontwikkelingen in Blockchain, dan is het de verzekeringswereld. Blockchain zou in de verre toekomst een vervanger kunnen zijn voor de klassieke tussenpersoon. De makers van InsureX beseffen zich dat en zetten de aanval in.

Het doel van InsureX is volgens de makers: “InsureX brengt verzekeraars, verzekerden en handelaren samen op een efficiente, kostenbesparende en transparante marktplaats. Intermediairs worden buitenspel gezet en daarmee bieden we een sterk alternatief.” Het verdienmodel van het bedrijf is vrij klassiek, men rekent een fee over de transacties die via het platform plaatsvinden.

Ambities
De ambities van InsureX zijn groot. In de whitepaper van het bedrijf valt te lezen dat men een serieuze positie in de verzekeringsmarkt in wil nemen. Die is volgens InsureX overigens bijna 4 triljoen dollar groot. InsureX wordt echter nergens concreet over de exacte doelstellingen van het bedrijf. Sowieso heeft Insurex nog een stap te maken op het gebied van security. Vlak voor de start van de ICO werden de social media accounts van het bedrijf gehackt. Sterker nog: inmiddels heeft het bedrijf besloten de pre-sale stop te zetten. De opbrengst in de eerste uren was al 30.000 Ether.

Token: de IXT
De marktplaats wordt gebouwd op de technologie van Ethereum. De uitwisseling via Blockchain moet het platform decentraal en transparant maken. Om het platform te financieren geeft InsureX tokens uit. De IXT wordt niet alleen handelswaar, maar neemt ook een belangrijke plek op het platform in. Zo wordt het ingezet als beloning voor het beschikbaar stellen van data en krijg je er toegang tot het platform mee.

De tokens werden uitgegeven middels een ICO. Tijdens de ICO gaan er maximaal 100.000.000 tokens over de toonbank. InsureX houdt er nog 30.000.000 achter voor noodgevallen. Voor 1 ether kreeg je 1.226 IXT. Als de ICO niet uitverkocht zou raken, worden de overige tokens vernietigd. Onduidelijk is wat daar nu mee gebeurt.

Video
Meer informatie over InsureX is terug te zien in het onderstaande filmpje.


Stopgezet
InsureX heeft na aanhoudende veiligheidsproblemen de ICO stopgezet. Deze zou tot 31 juli duren.

Links:
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*