Tezos haalt al bijna 200 miljoen dollar op

Tezos

Met nog een volle dag crowdsale te gaan, haalt Tezos nu al bijna 200.000 miljoen dollar op. De munt zou daarmee voor wat betreft marktwaarde de top 25 van cryptocoins binnen stormen.

De ICO van deze blockchain startte acht dagen geleden met hooggespannen verwachtingen. Het platform weet die tot nu toe waar te maken, maar wat doet deze blockchain eigenlijk?

Governance
Het meest onderscheidende van de Tezos blockchain is de manier waarop hij wordt gestuurd. De meeste andere blockchains bieden automatisch een financiële tegemoetkoming voor het werk dat miners en ontwikkelaars aan de blockchain verrichten. Tezos doet dat anders. Bij Tezos kunnen ontwikkelaars een factuur voor de veranderingen aan het protocol meesturen naar gebruikers. Op die manier verwacht Tezos dat de motivatie om door te ontwikkelen aan de core van de blockchain versneld wordt. Immers, als je iets goed ontwikkeld dan zal de community je daarvoor belonen. Is het niet goed, dan wordt het niet geïmplementeerd en ontvang je ook geen vergoeding. Die implementatie gebeurt dan ook nog eens op basis van allerlei ingewikkelde wiskundige algoritmes.

Cryptocoin
Uiteraard zijn er voor Tezos tokens aan te schaffen: Tez. En om geld op te halen voor de eerste versie van de blockchain wordt nu een ICO georganiseerd die tot morgen duurt. Het voorlopige resultaat van die ICO: bijna 200.000 miljoen dollar. De timing van de ICO is perfect. De Bitcoin dreigt te worden gesplitst omdat de community het niet met elkaar eens kan worden over de opschaling van de munt. Die kans is bij een blockchain als Tezos veel kleiner. De governance-structuur zit immers heel anders in elkaar. Dit in combinatie met een onbeperkte ICO, het aantal tokens was niet gelimiteerd, zorgt voor een extreem hoge opbrengst.

Verschil met Bitcoin en Ethereum
Tezos heeft veel weg van Ethereum, omdat de blockchain net als de concurrent werkt met smart contracts. Het grote verschil zit hem in het toekomstperspectief. Daar waar Ethereum vorig jaar moest splitsen om de toekomst veilig te stellen, is Tezos volgens de makers juist gebouwd om doorontwikkeld te worden. Met name door gebruikers meer invloed te laten hebben op de regels van de blockchain. Onderstaand is een filmpje te bekijken over de werking van Tezos.

Wie nog wil inleggen bij Tezos kan dat doen tot overmorgen rond een uur of drie. De minimumaankoop is 500 Tezos, hetgeen nu neerkomt op ongeveer 1.2 Ether.

 
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*