Topman Mount Gox: “Ik ben onschuldig!”

Mount Gox
Oud-topman van Mount Gox, Mark Karpeles, heeft gezegd onschuldig te zijn. In 2014 raakte de crypto-exchange door een hack 850.000 Bitcoins kwijt. 

Karpeles wordt voor een Japanse rechtbank beschuldigd van verduistering en manipulatie van de gegevens van Mount Gox. De Japanse justitie denkt een vrij sterke zaak te hebben, aangezien de Fransman eind 2013 nog drie miljoen dollar aan klantendollars verhuisde naar een eigen account.

Diefstal
In 2014 moest Mount Gox de deuren sluiten, omdat er via hacks 850.000 Bitcoins verdwenen. De hackers konden de digitale handtekeningen die nodig waren voor transacties vervalsen, waardoor ze de virtuele munten konden buitmaken. Toendertijd werd de marktwaarde op ruim 300 miljoen euro geschat.

Faillisement
Van de 850.000 bitcoins zijn er nog steeds 650.000 foetsie. Volgens de beurs zelf zijn een beveiligingslek en hackers verantwoordelijk voor de diefstal. De Japanse justitie schuift Karpeles de schuld in de schoenen. Voor Mount Gox maakt het allemaal niet zo heel veel meer uit. Het bedrijf is ten onder gegaan aan de hack.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*