Beroerde weekstart cryptocoins

Beurskoersen

Het is te vroeg om van een crash te spreken, maar dat de week uiterst beroerd begint is een feit. Vanaf een uur of twaalf vanmiddag schoten vrijwel alle cryptocoins diep in het rood. 

De Bitcoin verloor sinds vanmiddag al bijna 5%. Ethereum en Ripple gingen met ruim 8% de diepte in en ook Litecoin leverde 6% in. Kijken we naar de wat minder grote cryptocurrency, dan zien we ze bijna allemaal met 10% of meer onderuit gaan.

Oorzaak is onduidelijk
Zoals wel vaker is het compleet onduidelijk waar de oorzaak ligt. Doorgaans wordt er via een paar munten winst genomen, waarna de nog volatiele en instabiele markt snoeihard onderuit gaat. Vaak wordt dit weer opgevolgd door een stevige stijging van de markt, omdat er flinke winsten te behalen vallen. Het is niet de eerste keer deze maand dat koersen stevig dalen. Halverwege vorige maand haalde Bitcoin een koers van meer dan 3.000 dollar. Inmiddels is die gedaald tot onder de 2.500 dollar. Ethereum maakt het nog bonter. Op het hoogtepunt was de koers ruim 390 dollar. Inmiddels staat Ethereum op iets meer dan 220 dollar.

Totale marktwaarde minder dan 90 miljard
Ook de totale marktwaarde moet eraan geloven. De afgelopen maanden was die regelmatig meer dan  honderd miljard. Daar is nu ruim tien miljard vanaf.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*