Bitcoin boven de 3.400 dollar

Bitcoin

Het zijn rare tijden in Bitcoin-land. Vreesde een groot gedeelte van de community vorige week nog chaos, inmiddels staat de Bitcoin hoger dan ooit.

Het is vandaag precies een week na de historische gebeurtenis van 1 augustus. Op die dag werd de blockchain van Bitcoin voor het eerst in haar geschiedenis gesplitst en ontstond de Bitcoin Cash. Dit was onverwacht, omdat eerder die maand de community het grotendeels eens werd over een oplossing voor het capaciteitsprobleem van de Bitcoin.

Stijgende koersen
Er werd chaos en grote volatiliteit verwacht. Maar de afgelopen dagen bleef het opvallend rustig. De Bitcoin Cash bleek toch echt de mindere van de Bitcoin en die munt lijkt alleen maar sterker uit de strijd gekomen. Vandaag behaalde de cryptocoin zelfs een all time high van boven de 3.400 dollar. Met Bitcoin Cash is trouwens ook iets vreemds aan de hand. Na een stevige daling de afgelopen dagen, wint de munt vandaag veel verloren terrein terug. De koers steeg naar zo’n 350 dollar.

Vertrouwen
De verklaring moet worden gezocht in het feit dat de bitcoin-wereld na afsplitsing gewoon is door blijven draaien. Chaos bleef uit en technisch gezien werkt alles nog steeds zoals het moet. Dat geeft de community vertrouwen voor de toekomst en resulteert in een stijgende koers.

Heb je jouw Bitcoin Cash nog niet geclaimd? In dit artikel leggen we uit hoe wij dat deden.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*