Bowhead Health: zorg op afstand

Arts

Volgens Deloitte wordt er in 2020 wereldwijd 8,7 triljoen dollar aan zorg uitgegeven. Geen wonder dat veel partijen daar een graantje van mee willen pikken. Bowhead Health is één van die partijen en wil zorg op afstand mogelijk maken. Via de blockchain én dispenser.

“Wereldwijd is de gezondheidszorg stuk en die moet gerepareerd worden.” Aldus Bowhead Health in de eerste regel van haar whitepaper. De organisatie trekt daarmee een grote broek aan, want ze ziet zichzelf ook als partij om de gezondheidszorg te herstellen. En om die poging te financieren organiseert ze een ICO.

DispenserDe Smart Dispenser
Hoewel de mogelijkheden legio zijn, maakt de gezondheidszorg nog relatief weinig gebruik van de mogelijkheden die het internet biedt. Bowhead Health wil daar verandering in brengen en heeft een slimme dispenser ontwikkeld. Het bedrijf is er de afgelopen achttien maanden mee bezig geweest en wil het apparaat nu in productie gaan brengen. De werking is alsvolgt. Patiënten kunnen zelf bloed prikken en deze met een test cardridge in het apparaat stoppen. De dispenser analyseert de data en stuurt deze door naar een verpleger of arts die de behandeling voorschrijft. De dispenser geeft vervolgens de medicijnen die de patiënt op dat moment mag innemen uit. Uiteraard op voorwaarde dat deze al eerder zijn aangeschaft en in het apparaat zijn gestopt. Het eerste testmodel van de dispenser moet in de lente van 2018 naar tweehonderd testpersonen worden verzonden.

Blockchain
Naast het analyseren van data en uitgeven van medicijnen doet het apparaat nog iets. Hij stuurt de gegevens door naar de blockchain, waar deze beveiligd worden opgeslagen. Bowhead wijst er in haar whitepaper op dat gebruikers volledige controle over die data houden. Zij besluiten of, wanneer en wie deze mag gebruiken. Via een app kan de gebruiker deze zelf inzien.

Bowhead AppVerdienmodel
Het verdienmodel van Bowhead Health zit in deze data. Nu zijn er veel bedrijven die klinische studies doen om medische data te verkrijgen. Door aan patiënten te vragen of de medische gegevens gedeeld mogen worden met bedrijven die medische data nodig hebben voor productontwikkeling, denkt Bowhead Health die tussenpersonen te kunnen vervangen. Dit valt of staat uiteraard met het vertrouwen dat de gebruikers van de dispenser hebben in het bedrijf en de bijbehorende blockchain. Gebruikers ontvangen overigens een beloning in de vorm van tokens voor het delen van die informatie. Bowhead Health wijst er op dat de data geanonimiseerd wordt aangeboden.

ICO
Om de blockchain en de dispenser te kunnen doorontwikkelen organiseert Bowhead Health een ICO. Het bedrijf heeft honderd miljoen tokens aangemaakt, waarvan er veertig miljoen in de verkoop gaan. De overige zestig miljoen zijn voor het team en gebruikers die hun medische informatie willen delen. Een token kost op dit moment vijftig dollarcent. Eigenaren van de tokens kunnen er niet alleen in handelen, maar ontvangen gezamenlijk ook dertig procent van de opbrengsten die Bowhead Health genereert. De ICO loopt nog tot 1 september. ICOrating.com heeft deze ICO bestempeld als eentje met een hoge hype-score en een laag risico.

Filmpje!
In de onderstaande video legt de CEO van Bowhead Health nog eens uit wat de organisatie precies voor ogen heeft.

Meer informatie
Mocht je meer willen weten over deze ICO dan kun je terecht op de website van Bowhead Health. Je kunt er ook voor kiezen om de whitepaper door te lezen. Mocht je willen investeren in deze ICO dan raden we je, net als bij andere ICO’s, aan de whitepaper zeker tot je te nemen.

Copyright: Cryptozine.nl (Cryptozine op Bitcointalk)
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*