China legt ICO’s aan banden

Het lijkt erop dat er een nieuw tijdperk aanbreekt voor ICO’s, althans de ICO’s in China. In de VS heeft SEC (Securities and Exchange Commission) inmiddels al een officiële waarschuwing afgegeven voor de risico’s van ICO’s. Ook wel bekend als Initial Coin Offerings of token verkoop. Maar de Chinese regering zet nog grotere stappen naar het aan banden leggen van deze snel groter wordende groep ICO’s.

Een bericht van een commissie onder leiding van de centrale bank van China kondigde vandaag een onmiddellijk verbod op ICO financiering aan. Volgens deze commissie hebben deze ICO’s ‘de economische en financiële orde serieus verstoord’. Meer dan 60 cryptomunten en offerings worden nader onderzocht en in de tussentijd is er een ICO freeze van kracht.

ICO of initial coin offering bied de mogelijkheid aan investeerders om te nieuwe cryptomunten mee te financieren voordat deze op de markt komen. Soms zijn deze ICO’s toegankelijk voor iedereen maar vaak ook niet. Het investeren in ICO’s is een enorm speculatieve en beïnvloedbare markt waar geen enkele financiële regelgeving aan vast zit.

Het is al eerder voorgekomen dat nieuwe cryptomunten financiële oplichterij of piramideschema waren. Of dat er tijdens de lancering van de munt geprobeerd wordt om op andere manieren geld af te troggelen door bijvoorbeeld phishing.

“ICO’s zijn populair voor het witwassen van geld en het financieren van terroristische organisaties” aldus de centrale bank van Singapore.

Het is niet duidelijk wie of welke bedrijven er in de onderzoekscommissie zitten, maar de grootste ICO platforms van China te weten ICOage en ICO.info hebben inmiddels hun werkzaamheden stopgezet.

Het aantal ICO’s die dit jaar georganiseerd zijn is massaal gestegen. Tot op heden zou ICO-fondsenwerving 1,6 miljard dollar bedragen. China, dat een van de meest actieve en grootste bitcoin gemeenschappen ter wereld heeft, is een belangrijk onderdeel van de ICO-boom geweest.

De SEC heeft in de VS nog geen acute acties ondernomen maar houden hun ogen wel gericht op de markt op China. Wat dit betekent voor de ICO’s van de toekomst is nu nog onzeker, echter kan dit de eerste stap zijn voor het reguleren van de ICO’s in veel landen. Veel financiële markten houden China maar zeker de VS sterk in de gaten.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*