Chinese expert: “Wees voorzichtig met ICO’s!”

China

In een interview met de Chinese website Yicai Global heeft een expert van de Chinese centrale bank investeerders gewaarschuwd voor Initial Coin Offerings.

Via dergelijke ICO’s proberen bedrijven die blockchain initiatieven in de markt zetten, geld op te halen bij investeerders. Zo haalde Tezos al ruim 200 miljoen dollar op.

Waarde gebaseerd op vertrouwen
De expert, Sheng Songcheng, is een adviseur binnen de People’s Bank of China. Volgens hem mist de Bitcoin de waarde van een normale munt: “Bitcoin is een rij van code die door een complex algoritme wordt gegenereerd en heeft geen intrensieke waarde. Of de Bitcoin kan dienen als medium waarmee je waarde overdraagt hangt volledig af of je het vertrouwd. Virtuele munten zijn zeer volatiel en fluctuaties in hun prijzen kunnen zomaar 10 tot 30 procent bedragen. Als een land er één als nationale munt zou accepteren, dan zou de complete economie in elkaar storten door de volatiliteit. Projecten die gebaseerd zijn op virtueel geld zijn dus ook riskant.”

ICO’s
Songcheng gaat nog even door over die ICO’s: “Omgaan met ICO’s als een nieuwe manier van financieren, betekent ook dat de overheid zou moeten waarschuwen voor de risico’s en tegelijkertijd gezonde innovatie stimuleren.”

Het hele interview met Cheng is te lezen op de site van Yicai Global. Uitspraken en besluiten vanuit de centrale bank van China kunnen grote gevolgen hebben voor de financiële markten. Op dit moment reageert de koers Chinese munten als Antshares nog niet op deze uitspraken.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*