Cryptomunten in beeld en geluid

Bitcoin en andere cryptomunten zijn niet zichtbaar en tastbaar zoals tastbaar geld (munten en bankbiljetten) dat wel is. Euro’s kan je in je portemonnee zien en je ziet in een oogopslag of je spaarpot vol of leeg is. Giraal geld kennen we bij de banken, even je saldo checken op de APP en een iDEAL betaling doen. Maar hoe zit het met cryptomunten? Het is abstract en nauwelijks zichtbaar behalve een hoop cijfers en letters in een blockchain of een saldo in de wallet. Dit is een tegenstelling tot wat bitcoin en andere munten willen zijn, namelijk open, transparant zodat iedereen analyses en onderzoek kan doen. Deze blog behandelt verschillende cryptomunten monitoring websites welke een unieke perspectief geven op innovatieve technologie die onze wereld verandert.

In deze blog behandelen we een aantal visualisatie-websites waarvan wij denken dat dat onze lezers ervan zullen genieten. Deze webportals bieden niet alleen diepere kijk in de verzamelde data uit de verschillende cryptomunten-ecosystemen, maar bieden ook een verfrissend perspectief van deze protocollen in actie. De informatie verzameld door de websites is divers, zoals cryptocurrency marktwaarde, handelsvolumes, knooppunten, live transacties en meer.

Marktwaarde en Volume

Cryptomaps.org

De website Cryptomaps.org geeft de relatie weer tussen verschillende cryptomunten, dit wordt getoond door de omvang blokken welken de marktwaarde en het handelsvolume representeren. De pagina toont elke munt vertegenwoordigd door vierkanten en rechthoeken waarbij de grootste marktwaarde en volumes de grootste vormen hebben. Cryptomaps is een interessant perspectief op de waarderingen en wisselkoersen van het gehele cryptocurrency-ecosysteem.

Visualiseren en Luisteren naar Transacties

Bitbonkers

Bitbonkers is een unieke website die de bitcoin blocks uit de blockchain en transacties tonen met kubussen en ballen die uit de lucht vallen. Op een 3D-plein vertegenwoordigen de kubussen een recent gemined block, terwijl de verschillende grote 3D ‘knikkers’ transacties vertegenwoordigen. Een grote paarse bal is 1000 BTC of meer, blauwe bollen zijn tussen de 100-1000 en kleinere ballen vertegenwoordigen transacties tot 1 BTC. De website laat aan de hand van hoe hard het knikkers ‘regent’ zien hoeveel transacties er op dat moment plaatsvinden en hoe groot die transacties zijn.

De paarse bal vertegenwoordigd een transactie met een waarde van 1830 btc oftewel 6.500.000 euro, geen wisselgeld.

The Real-time Bitcoin Globe

De website blocks.wizb.it bevast een real-time bitcoin wereldbol die blokken en transacties op de blockchain over de hele wereld toont. Het model van de aarde draait naar daar waar transacties plaatsvinden en blokken worden gevonden. Met name in China, de VS en Europa is veel activiteit waarneembaar. Gebruikers kunnen inzoomen op de aarde en blokken en transacties zien verschijnen aan het oppervlak. De site vermeld ook welke mining pool het block heeft gevonden. Het 3D-model van de aarde geeft een interessante visualisatie weer waar de bitcoin economie zich afspeelt. Het constante draaien kan je een duizelig gevoel geven.

Bitlisten

Heeft u ooit het gevoel dat u wilt luisteren naar bitcoin transacties die in real-time plaatsvinden? Nou met Bitlisten kan het! Niet alleen is Bitlisten een website voor de visualisatie van transacties, gebruikers kunnen er ook luisteren naar zoete harmonische melodieën van de bitcoin blockchain. Wanneer u de site binnenkomt zijn er kleine bubbels  die de bitcoin transacties vertegenwoordigen. Elke bubbel maakt een uniek geluid. Het geluid klinkt alsof er op een kristalglas wordt getikt en bij vele transacties tegelijkertijd klinkt dit heel interessant. U kunt ook de toonhoogte van elk geluid dat wordt gemaakt wanneer een transactie over het netwerk wordt verstuurd veranderen.

Het Web van Mining Nodes

Bitnodes Netwerk Map

Er zijn vele websites die informatie over en het aantal mining nodes bijhouden op het bitcoin netwerk. Een daarvan is Bitnodes, een website met een draaiende netwerkkaart van alle bereikbare nodes op aarde. Tijdens het schrijven van dit artikel zijn er 9518 nodes bereikbaar binnen het bitcoin netwerk aldus de vermelding op Bitnodes. De draaiende kaart stelt gebruikers in staat om een snapshot van een netwerk te maken en netwerkinformatie te zien over de status van elk bereikbare node.

De Cryptomunten Kloon Geschiedenis  

Map of Coins

Map of Coins is een interessante website die de geschiedenis achter de verschillende altcoins weergeeft door een boomachtige weergave. U kunt bijvoorbeeld naar de “BTC Map” gaan en een grote visualisatie krijgen van alle altcoins die gekopieerd zijn uit het bitcoin protocol. Verder geeft de website een visuele weergave van munten die niet zijn gekopieerd vanuit de BTC code zoals Cryptonote, Ripple en NXT tezamen met een lijst van klonen die uit deze specifieke protocollen zijn geproduceerd.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*