Crystal Clear: platform tussen MKB en klanten

Crystal Clear Services

In Nederland kennen we Crystal Clear vooral als naam van een frisdrank, maar deze nieuwe speler op de Blockchain-markt wil directe sales tussen eindgebruiker en leveranciers mogelijk gaan maken. En om de ontwikkelingen te bekostigen organiseert ze een ICO.

De tekst op de website is ambiteus: “Crystel Clear Services brengt een revolutionaire toekomst en de nieuwste techologie van de online industrie samen. In alle grote steden zijn lokale diensten al lang verbonden met het internet en nu is het tijd voor de volgende stap die Crystel Clear Services aan het plannen is.” Dit zegt niet heel veel. Dus pakken we de Whitepaper erbij en die is een stuk duidelijker.

Platform voor bemiddeling MKB en klanten
Op dit moment moeten kleine lokale diensten veel gebruik maken van tussenpersonen om aan klanten te komen. Crystal Clear Services wil een platform bouwen die dat overbodig maakt. Het bedrijf denkt daardoor een fors aantal problemen aan zowel klant- als leverancierszijde op te gaan lossen. Zo wil het de eerdere geleverde diensten van een leverancier inzichtelijk maken, zodat nieuwe klanten kunnen beoordelen of een leverancier eerlijk is en goede diensten levert. De kosten worden inzichtelijk en door het uitschakelen van tussenpersonen wordt duidelijker wie wat nu eigenlijk levert. Bijkomend voordeel is volgens het bedrijf dat hierdoor de kosten voor de geleverde diensten zullen dalen, terwijl de inkomsten voor de leverancier gelijk blijven.

Blockchain
Voor dit platform maakt Crystal Clear Services gebruik van de blockchain technologie. Tijdens de ICO zal Crystal Clear Services al beginnen met het ontwikkelen van een eerste platform, waarvan de oplevering in augustus plaats moet vinden. In december van dit jaar heeft de ontwikkeling van de app prioriteit, gevolgd door de wereldwijde lancering van het platform in mei van volgend jaar. In juni van 2018 wil het bedrijf starten met wereldwijde marketing. De app lijkt de belangrijkste ingang te worden voor klanten en leveranciers die gebruik willen maken van het platform. De beelden die het bedrijf op haar website heeft geplaatst laten een app zien, waar klanten categorieën met services kunnen selecteren. Vermoedelijk komen daarachter de aanbieders in die services te hangen.

ICO: 100.000 Ether
Om de roadmap te bekostigen geeft het bedrijf tokens uit die via een ICO kunnen worden besteld. Deze Crystal Clear Token kan worden gebruikt om te betalen voor services die via het platform worden afgenomen. Het bedrijf geeft tien miljoen tokens uit die een waarde van 0,01 Ether per stuk hebben. Er wordt dus voor 100.000 Ether aan tokens gecreëerd, wat met de huidige koers een marktwaarde van ongeveer 25 miljoen euro zou opleveren. Van die tien miljoen tokens gaat nu zestig procent in de verkoop. De overige veertig procent is gereserveerd voor het team, investeerders en reserves.

Er is al een pre-ico gestart die nog tot morgen duurt. Deelnemers aan deze pre-ico krijgen vijftig procent extra bonus op hun bestelde tokens. De échte ICO zal live gaan op 1 september en duren tot en met 1 oktober. Betalingen vinden plaats met Ethers. De munteenheid waarop het platform is gebaseerd.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je de Whitepaper lezen en terecht op de website van Crystal Clear Services:
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*