Dent crowdsale vandaag van start

Mobiele Telefoon

Vandaag is de crowdsale voor Dent van start gegaan. Dent is een platform met een ambitie om de markt voor mobiele data te “tokenizen”.

Dent heeft een vrij vernieuwend idee. Maandelijks houden miljoenen mensen mobiele data over van hun abonnement, terwijl anderen data te kort komen. Je kunt dan natuurlijk een duur pakket bij je provider bijbestellen, maar via Dent zou je in de toekomst van anderen data over kunnen nemen.

DDentcoinrie ontwikkelingen
Dent benoemt in zijn whitepaper drie ontwikkelingen waar ze op in wil zetten. Allereerst is daar wat Dent de “liberalisering van mobiele data” noemt. Oftewel een platform waar je mobiele data kunt verkopen, kopen en doneren. Ten tweede is daar de disruptie van internationale roaming. Oftewel: als je naar buiten Europa vertrekt, zit je niet meer vast aan hoge kosten bij je eigen provider. En tot slot is er het faciliteren van de aanschaf van mobiele data. Dent wil dat automatiseren, zodat je als gebruiker altijd de beste deal hebt.

Planning
De lancering van Dent zal in drie fases plaatsvinden. In fase één gaat de exchange live, wil Dent klanten in voor haar key countries gaan mobiliseren en partnership met providers afsluiten. In fase 2 moet dan een stevige uitbreiding van klanten en aanbieders volgen en in fase 3 wil met dé token zijn voor het verhandelen van mobiele data. Dat zijn stevige ambities.

Crowdsale
Om geld op te halen voor het lanceren van Dent, organiseert het bedrijf een ICO. Dent draait op de Ethereum Blockchain, dus dat is dan ook de munt waarin je de DENT Token aan kunt schaffen. Er zijn er in totaal 100,000,000,000 miljoen aangemaakt en ze hebben een gezamenlijke waarde van 152.000 Ether. 70.000.000 ervan worden in de Crowdsale aangeboden, de overige 30.000.000 blijven in de zak van het bedrijf zitten en worden gebruikt om het platform te bouwen, draaiende te houden en te vermarkten. Voor 1 Ether krijg je 400.000 Dent. Er zit nog wel een klein addertje onder het gras. Munten die niet tijdens de crowdsale worden verkocht, worden teruggesluisd naar het bedrijf. Veel bedrijven die een ICO organiseren, verbranden deze.

Afrika
Uit zijn whitepaper blijkt dat Dent ook nog wat goeds voor de wereld wil betekenen. In het document wordt een volledige pagina gewijd aan het doneren van data aan landen in met name Afrika. Ook dit zou met het platform mogelijk moeten worden.

In het onderstaande filmpje wordt nog eens uitgelegd hoe Dent werkt.

De Dent ICO loopt tot en met 26 juli en is via deze link te bereiken.

Links:
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*