Dimcoin brengt blockchain en financiële wereld samen

Exchange

Op dit moment staan de blockchain-technologie en de financiële wereld nog mijlenver van elkaar. De diensten en producten van de twee markten sluiten niet op elkaar aan. Dimcoin moet daar een einde aan maken.

De Dimcoin ICO loopt al sinds half juli en heeft inmiddels bijna 9 miljoen dollar opgeleverd. Het concept van de munt slaat blijkbaar goed aan bij potentiële investeerders. De cryptocurrency wordt door een foundation in de markt gezet. Zeer toepasselijk de Dimcoin Foundation genoemd.

DimcoinGapend gat
De foundation die Dimcoin wil introduceren wijst er in haar whitepaper op dat er nog een gapend gat zit tussen de wereld van de cryptocurrency en die van de banken: “Cryptocurrency zijn van nature decentraal. Dat betekent dat er geen centraal punt is waar de informatie samenkomt. Dit geeft een aantrekkingskracht op gebruikers die zich bewust zijn van security. Tegelijkertijd wordt de tussenpersoon uitgeschakeld, wat de transactiekosten reduceert. Maar omdat ze gedecentraliseerd zijn, is er geen steun van overheden en centrale banken.”

Ecosyteem
Dimcoin wil dat gat op gaan vullen. De cryptocoin geeft toegang tot het ecosysteem van DIM. Deze Dimcoin kan door en tussen gebruikers van het systeem omgewisseld worden in alle door het systeem geaccepteerde cryptocurrency. Tegelijkertijd wil Dimcoin in haar ecosysteem allerlei diensten gaan aanbieden. Denk hierbij aan aandelenhandel, het verhandelen van eigendommen, e-commerce en betalingen via creditcards. In 2018 wil de foundation al starten met het accepteren van euro’s en dollars. Voor de exchange gaat Dimcoin een samenwerking aan met HYBSE. Deze hybride aandelenbeurs is momenteel als game actief. Nog dit jaar wil Dimcoin vijftig echte bedrijven aan deze exchange toevoegen.

Roadmap
De roadmap is ambitieus. Dit jaar nog wil Dimcoin debitcards introduceren en het handelen in valuta en aandelen mogelijk maken. Tegelijkertijd richt men zich op het ontwikkelen van een android app die toegang moet gaan geven tot de diensten van Dimcoin. Het implementeren van de exchange binnen de blockchain is een doel voor 2018. Evenals het lanceren van de debitcards voor het grote publiek. In 2019 en 2020 moet het DIM Ecosystem wereldwijd geaccepteerd zijn. De foundation wil 1% van de wereldwijde handel plaats laten vinden via dit platform. Dimcoin draait overigens op de NEM-technologie.

Tien miljoen Dimcoins
Via de ICO gaan er tien miljoen Dimcoins in de verkoop. Je kunt tokens aanschaffen die recht geven op 100 van die dimcoins. De prijs van zo’n token is momenteel een dollar.  Als je betaalt met XEM-tokens krijg je een bonus van 10%. Daarnaast geldt er tot 12 augustus een bonus van 15%. Iedereen met 50 tokens of meer krijgt een vorm van dividend uitgekeerd. Dimcoin gaat dertig procent van de fees die op het ecosysteem worden verdient, teruggeven aan de investeerders in het project. In totaal gaan er tien miljoen tokens in de verkoop en de ICO loopt tot en met 27 augustus.

Filmpje!
De Dimcoin Foundation heeft een mooie video gemaakt, die nog eens goed uitlegt wat Dimcoin is en hoe het systeem in elkaar zit. Je kunt de onderstaande video bekijken door erop te klikken.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je ook terecht op de officiële website van Dimcoin, of de whitepaper lezen. Dat laatste raden we, net als bij andere ICO’s, zeker aan als je een investering zou willen doen. De materie is ingewikkeld en we hebben je in het bovenstaande artikel een beeld willen geven van de wereld van de Dimcoin. Helemaal compleet is dat echter nooit.

 




Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*