Draghi: “Invloed cryptocurrency minimaal”

Draghi

De president van de Europese Centrale Bank heeft in een brief aan het Europese parlement aangegeven dat de invloed van cryptocurrency op de Europese economie nog klein zijn.

De brief werd door Draghi verzonden in het kader van een discussie over financiële innovatie. In de brief geeft Draghi aan dat cryptocurrency in de vorm van Digital Ledger en gerelateerde technologie op dit moment nog te klein is om een bedreiging te vormen voor de stabiliteit van het financiële stelsel in Europa. Hij waarschuwde echter ook dat er voorzichtig omgegaan moet worden met die nieuwe technologie, waaronder blockchain, zodat het financiële systeem bij verdere groei wel overeind blijft.

Onderzoek uit 2015
Draghi verwijst in zijn brief naar onderzoek uit 2015, waaruit blijkt dat de connectie met de fysieke economie nog te klein is. Daarnaast wordt er gewezen op de lage handelsvolumes en het gebrek aan adoptie. Draghi: “Ondanks dat de groei van cryptocurrency is toegenomen sinds de publicatie van deze artikelen, is er geen bewijs dat de connectie tussen de fysieke economie en die currency significant groter is geworden.”

Klein marktaandeel
De markt van cryptocurrency is inmiddels meer dan 90 miljard euro groot. Eerder deze maand was dat zelfs al even 115 miljard. Het Financieel Dagblad liet vorige maand echter zien dat het aandeel van cryptocurrency in het volledige betaalverkeer nog minimaal is.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*