“Ethereum is een zeepbel”

Ethereum

Één van de uitvinders van Ethereum heeft in een interview aan Bloomberg zijn twijfels over de huidige koersontwikkeling van de munt uitgesproken: “Het lijkt op een zeepbel.”

Charles Hoskinson werkte van eind 2013 tot halverwege 2014 bij het ontwikkelaarsteam van Ethereum. Daar stapte hij op, omdat hij het niet eens was met hoofdontwikkelaar Vitalik Buterin over de route van Ethereum. Hoskinson wilde van Ethereum een commercieel bedrijf maken, terwijl Buterin koos voor een non-profit-organisatie.

ICO’s een probleem
Het probleem zit volgens Hoskinson in de ICO’s. Deze Initial Coin Offerings zijn de afgelopen maanden een populaire manier om geld in te zamelen voor start-ups. Dit jaar werd er al 1,3 miljard dollar opgehaald.

Hoskinson zet daar in een interview met Bloomberg zijn vraagtekens bij: “Mensen roepen dat ICO’s geweldig zijn voor Ethereum. Maar kijk eens naar de prijs. Het is een tikkende tijdbom. Er worden te veel tokens uitgegeven, terwijl veel van die taken van die initiatieven ook met de bestaande blockchains kunnen worden gerealiseerd. Mensen zijn verblind door makkelijk en snel geld verdienen.”

Regulering
De oud-ontwikkelaar van Ethereum waarschuwt ook voor regulering door overheden: “Regulatie is het grootste risico voor de sector. Terwijl het waarschijnlijk is dat de U.S. Securities and Exchange Commission, die tot nu toe aan de kantlijn bleef staan, op een gegeven moment het veld in stapt en aangeeft dat digitale munten ook onder de bestaande regelgeving vallen.”

Als dat laatste gebeurt, zouden alle digitale munten en ICO’s moeten voldoen aan de bestaande wetgeving rondom uitgiftes en betalingsverkeer.

Hoskinson heeft desondanks het idee dat de ICO’s ook met overheidsregulering zullen blijven bestaan: “Nadat het in elkaar stort, zullen ze de scherven bij elkaar rapen en vertellen hoe we dingen beter kunnen doen.”

 
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*