Ex-Barclays topman: techniek gaat de bankenwereld veranderen

Grootbanken

Anthony Jenkins, de ex-topman van Barclays, heeft vandaag een opvallend interview gegeven aan CNBC. De Jenkins waarschuwt de grootbanken: “Als banken er niet in slagen nieuwe technologie te adopteren, dan zullen ze hun eigen Kodak-moment beleven.”

De bankier refereert hierbij aan Kodak. Dat bedrijf weigerde lang om het digitale fotograferen te adopteren, wat uiteindelijk leidde tot de ondergang van het merk.

“Besparing van 80 tot 110 miljard”
Jenkins is niet de minste. Hij leidde Barclays van 2012 tot en met 2015. Volgens hem kunnen de ontwikkelingen in blockchain banken tussen de 80 en 110 miljard euro besparen. Tegelijkertijd waarschuwt hij diezelfde banken: “We zitten aan het eind van het begin van een technologisch gedreven revolutie op het gebied van financieel services en de fintech is een te smalle definitie van wat er daadwerkelijk gebeurd. De technologie gaat de manier waar we bankieren compleet veranderen.”

Bitcoin pas het begin
Hij voegde eraan toe dat cryptocurrencies als de Bitcoin alleen nog maar het begin van de transformatie zijn: “Als deze technologie volwassen wordt en zich verder ontwikkelt, kan ik me voorstellen dat er een totale transformatie van de bankenwereld aankomt. Eentje waarin banken niet echt meer bestaan.”

Het complete interview is na te lezen op de website van CNBC.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*