Litecoin wandelt door de cryptocrisis

Koers Litecoin

In de schaduw van de Bitcoin en de Ethereum is de Litecoin bezig aan een stevige opmars. 

De afgelopen dagen kleurden de cryptobeurzen bloedrood. Van een totale marktwaarde van meer dan honderd miljard, raakte de cryptowereld in een luttele drie dagen ruim 20% kwijt. Alle grote muntengingen met bijna de dezelfde cijfers onderuit. Behalve de Litecoin. Die wist het verlies tot een procent of tien te beperken. Opvallend, want nog geen half jaar geleden werd de munt door een groot deel van de community dood verklaard. De munt bivakkeerde al ruim een jaar tussen de drie en viereneenhalve dollar en niets wees erop dat de Litecoin ineens zou gaan stijgen. Maar tot ieders verbazing staat de munt op dit moment op ruim 45 dollar en topte ze vorige maand nog een koers van net boven de vijftig dollar.

Oorzaken
Er zijn een paar oorzaken voor die stijging. Allereerst profiteert de munt van de gestegen interesse in cryptocoins in zijn algemeen. De koersen rezen de pan uit en toen Bitcoin en Ethereum te duur werden, was er een groep die de aandacht verlegde naar de Litecoin. Ten tweede wist Litecoin zonder al te veel gedoe dit jaar een Segwit te implementeren, waardoor de snelheid van het netwerk werd vergroot. Dit is op dit moment precies datgene waar Bitcoin tegenaan loopt. Wat ook hielp is dat één van de grootste handelaren in cryptomunten, Coinbase, besloot Litecoin toe te voegen aan het assortiment. En last but not least besloot Coinbase-baas Charlie Lee zijn baan op te zeggen en zich volledig te focussen op Litecoin.

Prognose
Feitelijk gezien geeft het bovenstaande nog steeds feitelijke waarde aan de munt, maar de cryptocoin-speculanten hechten op dit moment meer waarde aan de verwachtingen voor de toekomst. En dat vertrouwen blijkt dus enorm gestegen. Waar de koers eindigt weet niemand. Cointelegraph verwacht een weerstand op 58 dollar. We gaan zien wat daarmee gebeurt.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*