Markt herstelt enigszins van grote verliezen

Beurskoersen

Afgelopen vrijdag kwam er een stevige correctie op de markt voor cryptovaluta. Nu zijn we wel wat gewend, maar grote munten als Ethereum verloren zomaar 10 tot 20% in een dag tijd. Sinds gisterenavond zijn de koersen zich echter weer aan een beetje het herstellen.

Op vrijdagmorgen gingen de koersen van de meeste munten hard naar beneden. Opvallend was dat de Bitcoin zelf redelijk stand wist te houden in dit geweld. Het verlies over 24 uur was voor de grootste cryptomunt nooit groter dan 3%. De Ether leverde echter wel flink in en kwam zelfs even onder de 250 dollar te staan. Vorige maand haalde de munt nog een recordkoers van 391 dollar. Ook nieuwere markttalenten als Antshares en EOS verloren dik tien procent.

Koersen vinden weg omhoog
Vanaf gisterenavond gaan de koersen weer omhoog. Litecoin steeg met inmiddels 10%. Ripple ging met bijna 6% de lucht in. De winst van Bitcoin is met 3% aan de bescheiden kant, maar dat past goed bij de relatief rustige koersbewegingen van de munt in de afgelopen weken. De totale marktwaarde ligt volgens coinmarketcap.com inmiddels op 96 miljard dollar.

De grote wisselingen op de markt laten zien dat deze nog behoorlijk in de kinderschoenen staat en volatiel is. Dat betekent dat je enorme winsten kunt maken, maar dat er ook een groot risico is dat je je geld kwijtraakt. Beleggers op deze markt moeten dat altijd in hun achterhoofd houden.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*