Monero Stijgt met 40% binnen een dag door geruchten

monero

De prijs van Monero springt 40% omhoog wegens gerucht van debuut in Bithump beurs. Monero (XMR) dé munt met focus op anonimiteit bloeit weer helemaal op en klimt maarlietst 37% in waarde binnen een paar uur.

Data van de wisselkoers monitor Coinmarketcap laat zien dat XMR, welke afgelopen weken rondom de prijs van $52 (€44) schommelde, vandaag ineens omhoog schoot naar $71 (€60).

monero grafiek

Deze sprint omhoog zou het gevolg zijn van geruchten dat de Zuid Koreaanse beurs Bithumb de munt toe wil gaan voegen aan hun handelsplatform.

Bithump blijft de grootste beurs in volume ter wereld ondanks de recente hack, mede doordat de Zuid Koreanen heel actief handelen in de afgelopen maanden.

De prijsstijging lijkt nog niet voorbij te zijn, met veel volatiliteit op de grote beurs Bittrex en handelstransacties boven de $80 (€67) per token.

Toch is er weinig bevestigd over de toekomstige ontwikkelingen Monero toe te voegen aan Bithump. Wachten is de reactie van hoofd ontwikkeling Riccardo Spagni.

Spagni staat bekend als fervent Twitteraar, onlangs nog verdedigde hij Monero en zijn keuzes voor de ontwikkelingen op die munt nadat de prijzen piekten en eerder dit jaar ineens in elkaar zakten.

Altcoin prijzen zijn wel vaker hard gestegen als gevolg van een aankondigingen op een handelsplatform. Een recent voorbeeld is de Civic (CVC), na zijn debuut op de chinese beurs BTER schoot de prijs omhoog van $0.22 naar $0.68 in minder dan 48 uur.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*