Monetha als alternatief voor PayPal

monetha

Het op Ethereum gebouwde Monetha wil dé speler worden voor online aankopen. Hun kracht zit in smart contracts met waarbij de een decentraal beoordelingssysteem is ontwikkeld. Met deze beoordeling kunnen koper en verkoper elkaars reputatie beoordelen. Monetha service is gericht op slimmer, sneller, veiliger en goedkopere decentrale betalingen te kunnen doen. Het alternatief voor hedendaagse betaalmogelijkheden zoals pinnen, PayPal, Mastercard en iDeal. Monetha laat zich dan ook het beste samenvatten als een combinatie van PayPall en Trustpilot gebouwd op het Ethereum blockchain netwerk. Deze FinTech organisatie heeft de ICO aangekondigd voor 22 augustus 2017.

Monetha’s gedecentraliseerde vertrouwens- en reputatiesysteem (Decentralised Trust and Reputation System: DTRS) maakt gebruik van smart contracts welke eenvoudig in een bestaand betaalsysteem zijn toe te voegen. Het idee is om vertrouwen tussen koper en verkoper op te bouwen middels een paar vitale eigenschappen en deze vast te leggen in de blockchain. Een algoritme analyseert de reputatie van de gebruikers en geeft deze weer in een rating voor iedere gebruiker. Hierdoor is de vertrouwensband tussen koper en verkoper publiekelijk zichtbaar en dit is vooral fijn bij online aankopen uit andere continenten. Het is de oplossing om miskopen, nep verkopers, slechte namaakgoederen et cetera te voorkomen.

Gebruikers kunnen producten eenvoudig kopen over de hele wereld in een voor hen gewenste Ethereum munt en Monetha zorgt dat automatisch een conversie plaats vindt naar de cryptocurrency van de gebruiker. Het platform genereert een QR code die gescand kan worden door een cryptowallet om zo eenvoudig een betaling te doen. Vervolgens zal binnen een minuut de betaling zijn afgerond en de commissie zal niet meer dan 1,5% bedragen.

Ondanks de vele betaalmogelijkheden is het hedendaags betaalverkeer complex (er kunnen wel 15 stappen zitten tussen betaler en ontvanger). Daarnaast zijn ook de transactiekosten en servicekosten onduidelijk, deze kunnen oplopen tot 2% en soms zelfs 6% per transactie. Monetha rekent slechts 1,5% transactiekosten.

Monetha zorgt ook dat de betaling direct verwerkt wordt. Geen wachten meer tot een proces is doorlopen maar direct de overschrijving van de zender naar de ontvanger. De wachttijd voor betalingen in huidige betaalverkeer kan variëren van minuten tot uren of zelfs dagen. Betalingen via de blockchain zijn 10.000 keer sneller en voor slechts 20% van de prijs.
Monetha medeoprichter en hoofd technologieontwikkeling Andrej Ruckij vertelt wat Monetha kan betekenen voor gebruikers:
“Zonder een centrale autoriteit is letterlijk iedere gebruiker zijn eigen bank geworden”

Monetha’s missie is een sterke speler worden in het globale betalingsverkeer door een betrouwbaar, helder en gedecentraliseerd betalingssysteem aan te bieden dat iedereen ter wereld kan gebruiken.

Vanaf de start in januari 2017 heeft Monetha een roadmap opgezet voor de ontwikkelingen tot 2019 en bij die tijd wil het systeem volwaardig zijn uitgegroeid. Monetha heeft een team samengesteld, strategieën bepaald en prototype getest en is nu in fase 3 aangekomen: ICO token sale. Deze staat gepland voor 22 augustus 2017. De ontwikkelaars geloven dat hierna het product naar een einddoel groeit waarbij het elke facet van de traditionele e-commerce zal verbeteren.

Meer over Monetha: http://www.monetha.io
Volg Monetha op Twitter: https://twitter.com/Monetha_io
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*