Morgan Stanley geen fan van de Bitcoin

Morgan Stanley

Morgan Stanley heeft stevige kritiek op de acceptatie van de Bitcoin. Volgens de bank is die vrijwel nul en aan het krimpen.

Business Insider meldt dat volgens Morgan Stanley vorig jaar slechts vijf van de top 500 online winkels de munt accepteerden als vorm van betaling. Op dit moment zijn er daar nog maar drie van over.

Ondanks dat steeg de koers van de Bitcoin de afgelopen maanden met ruim 250% en tikte hij zelfs de 3.000 dollar aan. En daar gaat het volgens Morgan Stanley mis: “Het verschil tussen de beperkte acceptatie en de stijging van die koers is opvallend.”

Redenen
Er zijn volgens de bank drie redenen voor de beperkte acceptatie. Ten eerste willen veel eigenaars niet van de munt af en gebruiken ze hem dus niet als betaalmiddel. Op de tweede plaats zijn er problemen met de opschaalmogelijkheden van de Bitcoin. En tot slot is er weinig druk vanuit de ontwikkelaars van de bitcoin op de webwinkels om de munt ook daadwerkelijk te accepteren.

Speculatie
Morgan Stanley: “Het ecosysteem heeft zich meer gericht op speculatie dan acceptatie.” De bank sluit af met een klein pluspuntje. Want hoewel webwinkels de munt niet willen accepteren, vinden ze de onderliggende techniek wel interessant genoeg om hun eigen dienstverlening te verbeteren.

Meer over het rapport is terug te lezen op de website van Business Insider.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*