Regulering in China dwingt bitcoin exchanges tot sluiten

Never a dull moment in cryptoland. Is het in de maand augustus nog de splitsing van bitcoin en bitcoin cash. September staat in het teken van regulering en dan met name in China. China wil meer invloed op haar inwoners en waar hun geld naar toe gaat en heeft daarom strenge maatregelen genomen om uitstroom van de Yuan naar bitcoin en altcoin in te perken.

De regering van China heeft maatregelen genomen om diverse cryptocurrency handelsplatformen te sluiten, zogenaamde crypto-exchanges. Het begin met de Chinese broker BTCC die 30 september de deuren zal sluiten en niet veel later volgden ook de melding dat Viabtc gesloten zal worden voor Chinese gebruikers. De verwachting is dat meer brokers zullen volgen.

Volgens dit rapport dienen alle crypto-exchanges welke handelen in China te sluiten om te voldoen aan de regelgeving van het land. Gevolg van dit bericht is een dalende bitcoin prijs van 38 procent de afgelopen dagen. Ten tijde van het schrijven van dit publicatie blijft de bitcoin met moeite boven de 3000 dollar hangen.

Meer platformen zullen volgen

Litecoin oprichter Charlie Lee: ‘Cryptocurrency cannot be killed by any country’.

Van de twee grootste brokers in China Houbi en Okcoin wordt verwacht dat die binnen enkele dagen zullen berichten dicht te gaan. Gisteren meldde litecoin oprichter Charlie Lee dat Houbi en Okcoin afspraken hebben gemaakt met de regering en zeer waarschijnlijk spoedig zullen sluiten. Lee twittert naar zijn volgers dat de regulering en sluiting van Chinese brokers goed is:
“This is a good thing. China can no longer play with the markets by banning bitcoin. Cryptocurrency cannot be killed by any country”

Hoe nu verder?

Afgaande op de sluitingsberichten van de brokers, gaat het gerucht dat de sluiting slechts tijdelijk is. Het enige dat nodig is om weer operationeel te worden is een licentie van de overheid. Er circuleren al berichten dat de Chinese handelsplatformen zeer waarschijnlijk opnieuw zullen openen na het verkrijgen van een financiële vergunning.

Bitmain Technologies CEO Jihan Wu heeft het publiek de hele tijd uitgelegd dat de brokers alleen een licentie nodig hebben en dat de bitcoin niet is verbannen uit China.

Hoe kijk jij tegen deze situatie aan? Zie je dit als een dip om goedkoop bij te kopen?
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*