Column: Snel stinkend rijk worden met Cryptocoins… Nope!

Spaarvarken

Op dit moment stoppen veel mensen blind duizenden euro’s in cryptocoins in de hoop binnen een maand stinkend rijk te worden. Mijn mening: niet doen!

De eerste vijf maanden van het jaar waren succesvol voor zo’n beetje iedere cryptocoin. Vooruitgestuurd door megawinsten op bitcoins en vooral Ethereum, gingen duizenden Nederlanders overstag en gooiden er duizenden euro’s tegenaan in de hoop op snelle woekerwinsten.

Maar hoe reeel is dat nou echt? Natuurlijk lees je prachtige succesverhalen over mensen die honderd tot duizend keer hun inleg terugkregen. Maar laten we wel wezen: die zijn relatief zeldzaam. De markt van de cryptocoins is enorm volatiel en wat omhoog gaat, kan in hetzelfde tempo weer naar beneden vliegen, of sneller.

Kaf en koren
Er zit momenteel gigantisch veel kaf tussen het cryptokoren. Projecten die nog niets hebben opgeleverd halen miljoenen binnen met ICO’s. Behalve in Japan kun je met de bitcoin nog nergens betalen. De meeste waarde in de cryptomarkt is gebouwd op de verwachtingen van de techniek. En lang niet al die techniek gaat leveren, wat ze belooft. Kortom: die munten en projecten gaan vroeg of laat op hun gezicht en de waarde wordt nihil.

Rustig opbouwen
De verhalen van mensen die hun portefeuille langzaam opbouwden en zich heel goed inlazen in de materie zijn minder spectaculair, maar op lange termijn wel succesvoller. En in die twee woorden zit ook nog een belangrijke kneep. Mensen die de tijd nemen voor dergelijke beleggingen en jaren niet aan hun geld komen, zijn in de basis succesvoller dan mensen die er geld in pompen en dat er na een maand weer uittrekken.

Dus: blind geld in cryptocoins stoppen? Gewoon niet doen!
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*