Zo claim jij je NeoGAS! Een uitgebreid stappenplan.

 

Introductie van Neo Gas

Dividend, Je hebt er vast weleens van gehoord bij bedrijven en aandelen maar wist je dat er ook cryptomunten zijn die dividend uitkeren. Dividend is een betaling die je ontvangt als beloning voor het steunen of in stand houden van een systeem. En Neo is een munt die dividend uitkeert in de vorm van Neo Gas. Dit is een token dat je gewoon kan verhandelen net als elke andere munt alleen maar daarnaast kan je deze gratis krijgen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is jouw Neo te bewaren in een wallet welke GAS kan ontvangen. Het dividend op Neo kan ruim 6% per jaar opleveren en daar hoef je helemaal niets voor te doen. Nou ja, alleen de stappen beschreven in deze blog. Mocht je na afloop nog vragen hebben stel ze gerust in het reactieformulier onderaan.

  1. Introductie

Neo Gas is een vergoeding om gebruik te maken van de Neo Blockchain. Er zal uiteindelijk 100 miljoen Neo Gas in omloop komen. Neo Gas wordt gegenereerd bij ieder nieuw block. Het tempo waarin Neo Gas wordt geproduceerd zal langzaam afnemen gedurende de opbouw van 0 naar 100 miljoen. Zodra Neo wordt verhandeld zal Neo Gas worden gegenereerd door het systeem volgens de regels in van het algoritme.

  1. Concept

Elke Neo Coin heeft een status en deze kan twee waardes hebben, uitgegeven of niet uitgegeven. Elk Neo Gas heeft ook twee waardes, beschikbaar of niet beschikbaar. Wanneer Neo is uitgegeven zal het geen Gas genereren. Wanneer Neo de status heeft niet uitgegeven zal het Gas wel beschikbaar komen. Door Neo in een Neo wallet te bewaren zal het Gas beschikbaar komen.

Om te berekenen hoeveel GAS je NEO bezit oplevert:

https://www.neotogas.com/

 

Hoe claim ik Neo Gas

Stap 1) Download de Wallet

Surf naar https://neo.org/download en klik op download onder Neon Wallet

Je komt nu op de website van Github waar je de wallet kan downloaden en installeren voor jouw besturingssysteem.

Installeer de wallet. Het mooie van deze wallet is dat je zelf beschikt over de private en public key. Ook is er de mogelijkheid deze wallet aan een Ledger te koppelen. Aangeraden wordt geen online wallet te gebruiken i.v.m. hackers en het bewaren van de public key op het internet.

Stap 2) Maak een Wallet aan

Open de applicatie en kies voor Create a new wallet

In het volgende scherm wordt de melding gegeven

Choose a passphrase to encrypt your private key:

Hier vul je een sterk wachtwoord in. Bewaar dit wachtwoord heel goed. (Tip; gebruik een wachtwoordmanager applicatie om je wachtwoorden te genereren en te bewaren)

BELANGRIJK!

In het laatste scherm krijg je alle informatie over jouw wallet te zien. Bewaar deze allemaal:

Passphrase: LTJDsfljl94jl(Uo34l5jkjFO(SJDr54l325u(f)(&fs(*d&F23*

Public Address: LJLIDJVLisjdlfijeLKJVLICJ*

Encrypted key: flIJLKUVLinl489ulfjLULSMNFl39uj*

Private Key: LIFJLEjlskjdfl9suo9jlifjOdyfoijLUSDOFJlj34lJFLSDYFLl9iuSLF*

*fictieve waardes

Het Public Address is het adres waar naartoe NEO overgemaakt kan worden. Deze mag je dus delen met mensen. ALLE ANDERE GEGEVENS NIET.

Stap 3) Controleer je gegevens

Nu dat je een wallet hebt aangemaakt en alle gegevens veilig hebt bewaard open je de applicatie opnieuw en controleer je dat je alle gegevens goed hebt opgeslagen en toegang hebt tot je wallet. Je scherm zal er nu zo uit zien:

Stap 3) overschrijven van NEO

Wanneer je NEO op een exchange hebt gekocht zoals Bittrex is het ontzetten belangrijk rekening te houden dat een NEO wallet alleen met gehele waardes gevuld kan worden. (Voorbeeld 50 stuks is goed maar 50,67 stuks is fout. Er komen alsnog maar 50 stuks aan en de andere 0,67 NEO ben je kwijt!)

Let daarom goed op bij het overschrijven hoeveel de transactiekosten er zijn en tel deze op bij het aantal gehele stuks dat je wil overschrijven.

Als je gebruik maakt van Bittrex klik je na het inloggen op Wallets en bij NEO klik je vervolgens op het boxje met een het ‘minteken’.

Vul daarna de pop-up in en neem daarbij het voorbeeld hieronder goed in acht.

Hier een voorbeeld van een juiste transactie vanaf het Bittrex platform:

Let erop dat het totaal over te schrijven NEO bedrag groter is dan 50 stuks, namelijk de transactiekosten erbij opgeteld. In dit voorbeeld zijn de transactiekosten 0,025 NEO. Houd dit voor jezelf in de gaten wanneer je een overschrijving doet naar jouw Wallet.

Klaar! Nu rustig wachten tot de NEO in jouw nieuwe Wallet zijn aangekomen. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.

Stap 4) GAS claimen

Log opnieuw in bij jouw NEO wallet en klik op Claim GAS. Je zal zien dat er nu een transactie verschijnt met de melding hoeveel GAS er is ontvangen.

Wanneer je genoeg GAS hebt opgehaald om een nieuwe NEO van te kopen kan je dit GAS naar een exchange overschrijven NEO kopen en deze weer in de Wallet zetten. Op die manier kan je compounden en steeds sneller GAS verdienen.

Om te zien hoeveel GAS jouw wallet heeft geclaimd surf je naar https://neoexplorer.co/ en vul je public adres in en druk op zoeken.

Vraag en Antwoord

Q: Hoe vaak moet ik NEO gas claimen?

A: Maakt niet uit. Of je het nu elke 5 minuten doet of eens per jaar. Het staat in de blockchain dus vanaf het moment dat je een NEO wallet hebt aangemaakt gaat het nooit meer verloren.

Q: Moet mijn wallet altijd met het internet verbonden zijn? Moet mijn PC altijd aan staan?

A: Nee, dit is niet nodig. Het gas wordt bewaard in de blockchain en daarin staat hoeveel gas voor jouw wallet beschikbaar is.

Q: Hoeveel GAS krijg ik voor mijn NEO?

A: 1 NEO produceert 1 GAS over een looptijd van 22 jaar. Echter in de het begin zal deze productie sneller gaan en gedurende de jaren zal deze afnemen.

Meer over NEO lezen? Open hier het White Paper: http://docs.neo.org/en-us/

Heeft dit artikel jouw geholpen en wil je ons bedanken? Je kan ons steunen door een donatie te sturen op dit adres:

NEO​ ​adres​ ​:​               AXRFCB6eNMy6t14hmLULrBkQ6ECMnDqJEj

BitCoin adres: ​          1ADhbRpoknVT3wd7D3DnzLapy1u7p21fW8
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*